Hórusz könyvkiadó

Egyedien emberi Ajánlott fogyasztói ár: 5990 Ft

Egyedien emberi

Barry M. Prizant

Barry M. Prizant

Dr. Barry M. Prizant PhD, CCC-SLP, a világ legelismertebb autizmussal foglalkozó szaktekintélyei közé tartozik. Ötvenéves kutatói és nemzetközi tanácsadói tapasztalattal rendelkezik, a Brown Egyetem adjuntusa. Négy könyve, több mint 140 cikke és írása jelent meg világszerte.

leírás adatok

Autizmus más megközelítésben

Barry M. Prizant és Tom Fields-Meyer könyve

A téma legnagyobb nemzetközi sikerkönyve

Az autizmus terápiák általában arra összpontosítanak, hogy megszabadítsák az egyéneket az „autista” tünetektől, mint például a szociális interakció nehézségei, a kommunikációs problémák, az érzékszervi kihívások és az ismétlődő viselkedési minták. Dr. Barry M. Prizant most egy új és lenyűgöző paradigmát kínál: az autizmus legsikeresebb megközelítései nem a tünetek megszüntetésére fókuszálnak, hanem inkább arra törekednek, hogy megértsék az egyén tapasztalatait és a viselkedés hátterét.

Dr. Prizant ahelyett, hogy a patológia jeleiként minősítené az „autista” viselkedést, egy sor stratégia részének tekinti, amelyek segítenek megbirkózni a kaotikusnak és elsöprőnek tűnő világgal. Ahelyett, hogy megfékezné ezeket a viselkedéseket, a meglévő képességek fejlesztésére és erősségeire épít, és olyan támogatást kínál, amely szociálisan elfogadhatóbb viselkedéshez és jobb életminőséghez vezet.

Ez a kiadvány Dr. Prizant ötvenéves pályafutásának inspirációkat és gyakorlati tanácsokat közvetítő összegzése. Emberséges megközelítése és bölcsessége megnyugtatólag hat az autista, és bármilyen más fogyatékossággal élő gyerekek szüleinek és gondozóiknak: a gyermekeik valóban különlegesek.

Barry M. Prizant kitüntetései:

  • Honors of the American-Speech-Language-Hearing Association,
  • Princeton University Eden Foundation karrierdíja (az autizmus spektrumba tartozó személyek életminőségének javításáért),
  • GRASP „Divine Neurotypical Award”.

Jelen könyvét eddig 22 nyelvre fordították le.

ISBN:978-615-611-573-7 Oldalszám:416 Kiadás éve:2023 Kötés:Puha kötésű, ragasztott Méret:A5