Hórusz könyvkiadó

Az elefánt Ajánlott fogyasztói ár: 3800 Ft

Az elefánt - Dr. Kádár Annamária ajánlásával

Peter Carnavas

Peter Carnavas

Peter Carnavas-t általános iskolai tanárként korán „megfertőzte” a gyermekirodalom iránti szenvedély. Első könyve a „Szomorú kék bálna” elnyerte a Gyermekkönyvírók és Illusztrátorok Társaságának Kristálysárkány-díját, a „Nővérem egy szuperhős” című könyvével pedig elnyerte az Ausztrál Könyvipar Díját. Az Elefánt Peter első regénye. Ausztráliában a Sunshine Coast-on él a családjával.

leírás adatok

Az év gyermekkönyve-díj 2018 Ausztrália

NSW Premier’s Literary Awards 2018 - díj

Dr. Kádár Annamária ajánlásával

Könyvünk egy megindító regény egy Olívia nevű kislányról, aki arra vágyik, hogy apja kiszabaduljon depressziójából, amit ő elefántnak hív.

Amikor Olívia apja reggel munkába indul, az elefánt vele megy. Amikor este haza érkezik, akkor az elefánt is vele jön. Mindig ott van, nehéz és csendes, a szomorúság árnyékát vetve rá. Olívia tudja, hogy ez így van, mióta édesanyja egyéves korában elhunyt, és nem bírja tovább tétlenül nézni, hogy édesapja ilyen szomorú. Nagypapája és a legjobb barátja, Artúr segítségével tervet készít, hogy végleg megszabadítsa családját az elefánttól.

Nem sokkal később megtapasztalja, hogy bár a boldogság nem olyan egyszerű, de az apró dolgok megmozgathatják a hegyeket - vagy az elefántokat.

„Olívia ezáltal megérti, hogy az, aki nincs velünk, a történeteken, meséken keresztül újra részévé válhat a mindennapjainknak, tovább élhet bennünk. Az emlékek ápolása a folyamatosság érzését adja, a megosztott gyász és szomorúság felszabadító erejűvé válik, hiszen valójában nem a halál ténye az, amitől a gyermekek megsérülnek, hanem azok a körülmények, amelyeket mi hozunk létre az esemény kapcsán. Bár a könyv a veszteségről szól, mégis áthatja a remény és az életigenlés.” részlet Kádár Annamária ajánlójából.

A díjnyertes szerző-illusztrátor Peter Carnavas naiv bölcsességgel ábrázolja a gyermek válaszát apja depressziójára. Az Elefánt egy generációk közti megható történet a megküzdésről, a családról és a reményről.

ISBN:9786156115263 Oldalszám:192 Kiadás éve:2020 Kötés:Puha kötésű, ragasztott Méret:A5